Foto: Tina Eckerskog/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Spårvagnslinje förlängs till Centralen

Publicerad

Renoveringen av Sergels torg är klar och i september öppnar Spårväg Citys förlängda sträcka från Djurgården till den nya ändhållplatsen vid Centralen.

Det var i mars 2010 som spårvagnlinjen Spårväg City mellan Sergels torg och Djurgården öppnades för första gången. Men fem år senare visade det sig att överbyggnaden vid Sergels torg var gammal och behövdes bytas ut.  Spårvagnsrälsen på Hamngatan togs bort samtidigt som ändhållplatsen flyttades från Sergels torg ner till Kungsträdgården.

Centralstationen – Djurgården

Men nu är ombyggnaden vid Sergels torg klar och alla trafiktillstånd finns på plats. Från den 3 september kommer Spårväg City att gå hela vägen från Djurgården fram till den nya hållplatsen på Klarabergsgatan intill Centralstationen.

Samtidigt byter spårvagnslinjen också namn till Djurgårdslinjen. Under hela augusti månad kommer linjen testköras utan passagerare.

Ropsten får vänta

Turerna kring Djurgårdslinjen har varit många. Från början var tanken att Spårväg City skulle gå ända fram till Ropsten för att där kopplas ihop med Lidingöbanan. Men planerna har skjutits på framtiden, i väntan på att Norra Djurgårdsstaden har byggts klart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer