Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Träningsinspiratören Tava Barivan känner en frustration över att de väljer att lägga ned i Kista samtidigt som de renoverar och öppnar upp på andra ställen. Foto: Lovisa Dehlin/SVT

Friskis Kista läggs ned: ”Vi blir bortprioriterade i förorten”

Uppdaterad
Publicerad

Friskis & Svettis har beslutat att lägga ned sin verksamhet i Kista. Samtidigt har de precis renoverat sin anläggning i city.

– Vi blir nedprioriterade här i förorten. Det känns som vi går tillbaka i tiden, säger Tava Barivan, träningsinspiratör på Friskis & Svettis Kista.

Det var i oktober som beslutet togs om att lägga ned Friskis & Svettis Kista från och med den 31 maj 2023. Något som de själva säger beror på det ekonomiska tappet under pandemin och ett lågt antal medlemmar.

– Det finns ingen inriktning att vi ska stänga klubbar utanför stan, men vi vill finnas på platser där det finns en efterfrågan och i Kista är det för få medlemmar för att det ska kunna bära sig, säger Mia Qwärnström, verksamhetschef F&S Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s Järvaredaktion 2022

Mer i ämnet