Branden i Slättgårdsskolan i Bredäng under kontroll

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i Slättgårdsskolan i Bredäng i södra Stockholm, men vid åttatiden på måndagsmorgonen var branden under kontroll. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Räddningstjänsten larmades 01.28, natten mot måndagen.

– Vi har en fullt utvecklad brand i mittdelen av skolan. Branden är inte under kontroll. Den håller på att sprida sig vidare till andra delar av skolan, säger Jarmo Carlsten, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar.

Ett 40-tal brandmän var på plats under natten.

– Det är en otroligt komplicerad brand att bekämpa. Taket blev varmt väldigt snabbt och vi fick ta ner alla brandmän som befann sig där och höll på att såga sig igenom taket, säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar, strax före klockan sju på måndagsmorgonen.

Enligt Josef Gustafsson kommer räddningstjänsten att vara kvar på platsen för att bekämpa branden åtminstone under förmiddagen.

Kan vara anlagd

Polisen misstänker att branden är anlagd.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand, det finns misstanke om att den här branden är anlagd, säger Daniel Johansson vid polisen, till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.