Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kraftig antändning med full rökutveckling i en verkstadsbyggnad utanför Vallentuna. Foto: Swepix

Misstänkt mordbrand i Vallentuna – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades under torsdagen till en fullt utvecklad verkstadsbrand i Vallentuna. En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för mordbrand och en annan person har tagits in på förhör.

På midsommaraftonens morgon var räddningstjänsten fortfarande på plats för efterkontroll av branden. Det finns inte längre någon explosionsrisk.

Branden som startade i en verkstadsbyggnad vid 16-tiden på torsdagen spreds till en lada bredvid. I verkstaden fanns ett stort antal gasolflaskor som riskerade att explodera, och i samband med branden utfärdades ett VMA.

Inga personer ska befinna sig i verkstaden.

– Vad jag känner till ska alla personer i den första byggnaden vara ute, och ingen har behövt transporteras till sjukhus, säger Räddningscentral Mitt.

En förundersökning om mordbrand har inletts och vid 18.40 meddelade polisen att en man i 30-årsåldern gripits misstänkt för mordbrand. Mannen anhölls senare, och ytterligare en person har tagits in på förhör.

Gasolflaskor exploderade

Ett tjugotal gasolflaskor inne i verkstadsbyggnaden har smällt, räddningstjänsten kommer därför inte rökdyka, utan jobbar med att släcka branden från utsidan.

Även under natten har ett antal gasolflaskor exploderat, berättar Adam Alm, ledningsoperatör på Räddningscentral Mitt, vid sjutiden på fredagsmorgonen.

– Vi är kvar på efterkontroll men det har inte blossat upp någon ny brand. Just nu brinner det inte med några stora lågor och i det stora hela kan man säga att branden är släkt, säger Adam Alm.

Väsbyvägen fortsatt avspärrad

Under räddningsarbetet spärrades Väsbyvägen av och trafiken har fått ledas om.

– Väsbyvägen kommer högst sannolikt vara avspärrad under hela midsommaraftonen, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på Stockholmspolisen, på fredagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.