Rånarna som dömdes i Södertörns tingsrätt ska bland annat tagit hemnycklar från offren och frågat efter vilka som är hemma. Foto: TT arkivbild

Fyra döms för flera personrån i Söderort

Publicerad

Under hot och knivhot rånades tio personer på bland annat klockor, bankkort och mobiltelefoner i södra Stockholm i början av året. Nu döms fyra personer av tingsrätten.

Under januari i år rånades tio personer på sina mobiltelefoner, SL-kort, klockor, och jackor. Rånen begicks i Enskede, Johanneshov och Rönninge i södra Stockholm. De unga gärningsmännen ska ha hotat och knivhotat sina offer för att få dem att lämna ifrån sig sina ägodelar. Gärningsmännen ska också ha tagit offrens hemnycklar och frågat efter vilka som var hemma.

Döms till fängelse

Nu döms fyra personer i olika grad av Södertörns tingsrätt. En av männen döms till två år och fem månaders fängelse och tre av gärningsmännen till skyddstillsyn respektive sluten ungdomsvård.

– Att bli utsatt för rån är något som rubbar människors trygghet. När det sker flera personrån på kort tid så vet vi att många människor känner oro för att själva bli utsatta, vilket gör att människor begränsar sig i sin vardag, säger Bea Carlsson, utredare vid lokalpolisområde Globen. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer