Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svensk och internationell polis har sprängt en knarkliga med koppling till Turebergsnätverket i Sollentuna. Foto: TT/SVT-arkivbilder

Knarkliga sprängd: Stort slag mot narkotikamarknaden i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Internationell polis har tillsammans med svensk polis avslöjat en internationell liga och ett kriminellt nätverk med bas i Sollentuna. I flera år ska de ha fört in stora mängder narkotika till stockholmsområdet. Ligan har tjänat mångmiljonbelopp på narkotikaförsäljning.

En av de fyra, som varit häktad i sin utevaro, greps i Spanien tidigare i veckan. Mot de tre andra personerna pågår häktningsförhandlingar i Södertörns tingsrätt under fredagen. Männen är begärda häktade på sannolika skäl misstänkta för bland annat synnerligen grovt narkotikabrott.

Polisen vill inte gå in på hur mycket narkotika det handlar om, men lokalpolisområdeschef Stephan Kiernan berättar att det handlar om ton och inte hundratals kilo.

– Vår bedömning är att det har en stor effekt på narkotikahandeln i Stockholm, säger han.

Domstolen har sen tidigare häktat fyra personer i samma ärende. De är också misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.