Södertörns tingsrätt har dömt fyra män till fängelse för att ha utsatt en kvinna för två gruppvåldtäkter i Flemingsberg i somras. Foto: Maja Suslin/TT

Fyra män dömda för gruppvåldtäkt

Publicerad

Fyra män döms till fängelse för att ha våldtagit en gravt berusad kvinna i ett skogsparti och i en hiss i Flemingsberg. Männen, som är mellan 27 och 33 år gamla, har deltagit i övergreppen på olika sätt.

Gruppvåldtäkten skedde i somras efter att kvinnan och männen åkt med samma pendeltåg till Flemingsberg och därefter gick tillsammans från stationen. När gruppen nådde ett skogsparti fälldes kvinnan till marken och våldtogs och utnyttjades sexuellt på flera sätt. En av männen filmade övergreppen och bilderna ingår i den bevisning som åklagaren använt vid rättegången.

Två av gärningsmännen gick sedan tillbaka med kvinnan mot Flemingsbergs station och ledde henne in i en hiss, där hon utsattes för ytterligare en våldtäkt.

Södertörns tingsrätt har nu dömt tre av männen till fängelse i fem år och sex månader för grov våldtäkt. Den fjärde mannen döms för våldtäkt till två år och tre månaders fängelse. Männen ska också betala skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.