En fjärde person fördes till sjukhus av allmänheten Foto: Janne Åkesson

Förbipasserande kan ha skadats i skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer skadades i en misstänkt skottlossning i Stockholmsförorten Tensta, natten till torsdag. Även en förbipasserande kan ha skadats i samband med skottlossningen.

Klockan 00.39 fick polisen in flera samtal från personer som larmade om skottlossning. Väl på plats hittade polisen tre skadade personer som enligt tidiga uppgifter ska haft skador i nedre delen av kroppen, och ha varit kontaktbara.

– En fjärde person fördes till sjukhus av allmänheten, säger Åsa Wallentin, presstalesperson hos polisen.

Polisen kontaktades även ytterligare en person, en förbipasserande, som kan ha skadats i samband med skottlossningen. Enligt uppgift ska personen fått en ytlig skada på benet när hen befann sig på en gångbro i närheten. Polisen utreder den händelsen som vållande till kroppsskada.

Förbipasserande träffades av rikoschett

-Vi känner inte till alla omständigheter men enligt de första uppgifterna är det en förbipasserande person som träffats av en rikoschett, säger polisens presstalesperson Anders Bryngelsson.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Strax efter klockan 10 på torsdagen var teknikerna färdiga på platsen och avspärrningarna hävda. Polisen kommer under dagen fortsätta att knacka dörr för att samla vittnesuppgifter och information.

Ingen är för tillfället gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.