Nils Einar Grönberg, mer känd som Einár, kidnappades i april 2020. Foto: TT

Gängledare åtalas misstänkt för Einár-kidnappningen

Uppdaterad
Publicerad

En utpekad gängledare åtalas för att ha planerat kidnappningen av rapartisten Einár, rapporterar Expressen. Vid sidan av kidnappningsåtalet misstänks han för att ha smugglat in stora mängder narkotika.

Det var i april 2020 som rapartisten Nils ”Einár” Grönberg kidnappades och fördes till en lägenhet där han misshandlades och rånades på bland annat en klocka värd hundratusentals kronor, enligt Expressen. Bilder där artisten misshandlas spreds sedan på sociala medier.

En högt uppsatt person i ett kriminellt nätverk i Stockholmsområdet åtalas nu – misstänkt för att ha planerat kidnappningen.

– Enligt mig har han varit väldigt aktiv. Han är med under lång tid i planeringsstadiet, hela vägen fram till det som blir människorovet och rånet, säger kammaråklagare Ida Arnell, enligt tidningen.

Pekas ut som gängledare

Flera personer har redan dömts för kidnappningen men den person som pekas ut som hjärnan bakom kidnappningen, som nu åtalas, har varit på rymmen i ett och ett halvt år.

I mars greps mannen i Bulgarien och nu åtalas han för inblandning i kidnappningen av Einár, synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Mannen misstänks också för att ha fört in 158 kilo kokain i Sverige, enligt kvällstidningen.

Mannen förnekar alla brottsmisstankar.

Einár sköts till döds i Stockholm i oktober 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.