Foto: SVT

Gondolen stämmer staden på 11 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Slussenbygget startade har buller och avstängningar varit en del av butiker och restaurangers vardag. En av dessa verksamheter, restaurang Gondolen, menar nu att de lidit så stor skada av infrastrukturprojektet att de stämmer Stockholm stad på mångmiljonbelopp, rapporterar P4 Stockholm.

Enligt stämningen till Stockholm stad har Slussenbygget som startade med omfattande rivningar 2016 skrämt bort besökare, något som drabbat restaurang Gondolens omsättning. Det rapporterar P4 Stockholm.

Gondolens ägare Anna Lallerstedt, säger enligt kanalen, att restaurangen hittills inte har behövt säga upp några anställda, men att man istället har valt att inte ersätta sju tjänster. Men någon ersättning från staden har Gondolen inte fått.

Slussen

– Vi gör vårt bästa för att se till att allt fungerar, vi skyltar, vägvisar och vi upplyser om att verksamheterna har öppet som vanligt, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussenprojektet till P4 Stockholm.

Medan man från Slussenprojektets sida tycker sig ha haft bra kommunikation utifrån rådande omständigheter har Gondolen upplevt motsatsen, vilket också mynnade ut i skadeståndsanspråket, som Gondolen enligt Eva Rosman på Slussenprojektet hittills inte fått kompensation för.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slussen

Mer i ämnet