• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: TT arkivbild

Gravida kan läsa sin journal på nätet

Publicerad

Från och med den här veckan kan de flesta gravida i Stockholms län kunna läsa journalanteckningarn som rör sin graviditet vi e-tjänsten på 1177 Vårdguiden.

Närmare tre fjärdedelar av Stockholms län barnmorskemottagningar har anslutit sig till e-tjänsten där gravida kan logga in sig för att läsa sin journal.

Mottagningarna använder sig av ett speciellt journalsystem där den blivande mamman får information om både sig själv och fostret. Även anteckningar från kontrollerna under graviditeten och beräknat förlossningsdatum går att läsa på nätet.

Att kunna ta del av journalinformation ska stärka patientens delaktighet i sin vård och ge bättre vårdresultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer