Foto: Janne Åkesson/Swepix

Gripen person avliden efter Täbyrån

Uppdaterad
Publicerad

En av de personer som greps efter det väpnade rånet i Täby igår kväll har avlidit på sjukhus, uppger polisen.

Det var strax före 20 på måndagskvällen som flera gärningspersoner rammade en guldbutik i Täby centrum. Två personer greps efter en biljakt och senare kunde ytterligare en person gripas.

Under efterföljande polisjakt voltade flyktbilen och ett par av de gripna fördes till sjukhus med skador de fått i samband med den händelsen. Vid 14-tiden på tisdagen uppgav polisen att en av de gripna personerna avlidit på sjukhus till följd av sina skador.

Avled under natten

– Det stämmer att en person har avlidit. Det skedde under natten. Anhöriga är underrättade, säger polisens presstalesperson Anna Westberg.

Hur skadeläget ser ut för de andra gripna personerna är oklart. Enligt polisen körde rånarna i hög hastighet när de voltade med flyktbilen.

– Man hade någon form av avstånd mellan fordonen, men man vet att det var hög hastighet. Man har startat en särskild utredning för att undersöka om något fel har begåtts från polisens sida och för att se vad som har hänt helt enkelt, säger Anna Westberg.

Kan finnas fler gärningspersoner

Polisen utesluter inte att fler personer var inblandade i rånet. Under måndagskvällen genomfördes en teknisk undersökning på guldbutiken, och nu fortsätter utredningen.

– Det finns fortfarande vittnen kvar att höra, säger Anna Westberg, och fortsätter:

– Under måndagskvällen tog vi in personer på förhör. Vi får se om man kan knyta någon av dem till händelsen.

Rånarna ska ha varit beväpnade när de slog till mot guldbutiken, men ingen person på platsen ska ha kommit till skada.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.