En grupp Sundbybergare gick ihop och köpte blommor ägaren Luay. Foto: Jesper Wiklund

Guldsmeden Luay fick blommor efter rånförsöket

Uppdaterad
Publicerad

Efter onsdagens smash and grab mot en guldsmedsbutik i Hallonbergen gick en grupp vänliga Sundbybergare ihop och köpte blommor till butikens ägare Luay Ghaly.

Luay Ghaly utsattes så sent som i januari 2017 för ett rån då tjuvarna fick med sig ett stort byte från butiken. Nu i onsdags hände det igen – den här gången lyckades inte rånarna men det får ändå konsekvenser för butikerna i centrum menar Luay Ghaly.

– Det är fruktansvärt. Folk känner sig inte trygga i centrum när sånt här händer, säger Luay Ghaly.

Över 40 personer gick samman

För att visa lite extra stöd för den hårt drabbade guldsmedsbutiken startades en insamling i facebookgruppen ”Vänliga Sundbyberg”. På en förmiddag samlande man ihop pengar till en blombukett som en av gruppens medlemmar, Jesper Wiklund, sedan överlämnade till Luay.

– Sundbyberg och ”Vänliga Sundbyberg” är fantastiskt, på bara några timmar gick över 40 personer som inte ens känner varandra ihop och köpte blommor till ytterligare en person man inte känner. Älskar den här staden, säger Jesper Wiklund.

Och initiativet från de vänliga Sundbybergarna var uppskattat.

– Tusen, tusen tack, det känns bra, säger Luay Ghaly.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.