Alla saker kostar 32 kronor styck, men man får bara köpa en grej var. Foto: SVT

SL säljer stockholmarnas borttappade prylar

Uppdaterad
Publicerad

Det var många som ville fynda idag när SL sålde tusentals kvarglömda saker. Varje dag kommer omkring 300 föremål in till SL:s hittegodsavdelning, men bara hälften hämtas ut. Nu vill SL att fler får upp ögonen för hittegodsavdelningen. De öppnar därför en tillfällig second hand-butik. Alla intäkter går till välgörande ändamål.

Se några av fynden i klippet ovan.

Fakta Lost & Sold

Lost & Sold håller öppet på pendeltågsstationen Stockholm Odenplan (nedgången vid Odenplan) mellan klockan 11 och 14 onsdagen den 30 oktober. På plats i butiken finns SL, Stockholms Stadsmission och MTR, som kör pendeltågen och som även driver SL Hittegods på uppdrag av SL.

Kunderna swishar direkt till Stockholms Stadsmission. Varje kund betalar 32 kronor för en vara – samma pris som för en SL-resa – eller en högre summa om man har möjlighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.