Foto: Peo Bengtsson/Bjurfors

Här är bostadssajtens mest klickade objekt – någonsin

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet på Södermalm har slagit Hemnets klickrekord – med över 460 000 klick.

– Den är inte stylad som de flesta bostäder brukar vara stylade, säger Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet.

I annonsen står det att lägenheten är i behov av omfattande renovering.

– Mäklaren själv säger att man tror att transparensen och rakheten har gjort många nyfikna. Många av de objekt man ser ute till försäljning är foton man skulle kunna sätta in i en inredningstidning. Den här bostaden har omfattande renoveringsbehov, säger Staffan Tell.

Foto: Peo Bengtsson/Bjurfors

Tidigare rekord hade en villa i Saltsjöbaden som haft mycket paprikor med i bilderna och blev omnämnd som ”Paprikahuset”. Den bostaden nådde 452 000 klick. Ett annat exempel på en bostad som lockat många annonsbesökare är en bostad som kom att kallas ”alienhuset”.

– Någon som var väldigt intresserad av alienfilmerna hade inrett efter det. Det är roligt att dela i sociala medier, säger Staffan Tell.

Det som gör att en bostad får mycket klick är att det sticker ut på något sätt.

– Det kan vara väldigt stort, litet, att inredningen sticker ut eller att det är en ovanlig hustyp, som en väderkvarn eller en kyrka, säger Staffan Tell.

Foto: Peo Bengtsson/Bjurfors
Foto: Peo Bengtsson/Bjurfors
Foto: Peo Bengtsson/Bjurfors

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.