Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under en stor plantering, mitt i Solna Business Park, har en rävfamilj sitt gryt. Där kan de leva gott på råttor och matrester, säger Didrik Vanhoenacker, jourhavande biolog på Naturhistoriska Riksmuseet. Foto: Tittarfilm, Elsa Andersson

Ovanliga synen – här busar rävungarna i Solna

Uppdaterad
Publicerad

Mitt bland bilar, människor, affärer och kontor, i Solna Business Park, har en rävfamilj valt att slå sig till ro. Och så länge ungarna inte blir störda, ska det nog gå bra, säger jourhavande biolog.

De kanske är en fyra-sex veckor gamla, rävungarna som bor i ett gryt, mitt i Solna Business Park. Många stannar upp för att fotografera och en del undrar hur det ska gå för den lilla familjen?

– Det ska nog gå bra, om alla bara håller lite avstånd så att man inte stör rävfamiljen, säger Didrik Vanhoenacker, jourhavande biolog på Naturhistoriska riksmuseet.

Vanligt även innanför tullarna

Didrik Vanhoenacker säger att det är ganska vanligt med rävar även innanför tullarna och att mamma räv säkert valt den platsen då det kan finnas gott om mat i närheten. Med det menar Didrik Vanhoenacke råttor och matrester.

– Men allmänheten måste ge dem lite hemfrid.

Sätt igång klippet så får ni se rävarna leka och höra biologens tankar om val av plats

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.