Foto: TT

Hårdare straff för mordförsök i Kärrtorp

Publicerad

I mars förra året sköts en 14-årig pojke i magen i Kärrtorp. Pojken klarade sig med nöd och näppe och polisen kunde gripa tre gärningsmän.

Det var den 2 mars 2019 som en bil bromsade in i Kärrtorp och skott avlossades mot den fjortonårige pojken. Han blev träffad i buken och var nära att avlida, men klarade sig.

I höstas dömdes tre gärningsmän i tingsrätten för synnerligen grov misshandel. Fängelsestraffet bestämdes till sju år för två gärningsmän och 3,5 år för den tredje gärningsmannen.

Nu har hovrätten ändrat domen och skriver istället medhjälp till försök till mord. Med det blev straffet skärpt och de två huvudsakliga gärningsmännen får nu tio år i fängelse och den tredje får istället fem år.

– Det är tillfredsställande att man skärper straffen på en sådan hänsynslös handling, säger polisutredaren Maria Thorin, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.