Busstrafik över hela Stockholms län påverkas av ovädret

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsmorgonen var det stora problem med busstrafiken i Stockholm. Det handlade om inställda turer, förseningar och oregelbunden trafik. Samtidigt som Trafikverket rekommenderade att vänta med att ge sig ut på vägarna på grund av det dåliga väglaget.

Det snöoväder som drog in över Stockholm påverkade kollektivtrafiken i hela länet. Främst var det busstrafiken som påverkades av det dåliga väglaget och som orsakade stora förseningar. Under eftermiddagen finns det fortfarande störningar i busstrafiken i stora delar av länet, men läget ser bättre ut. 

– Om det slår om och blir minusgrader kommer det sannolikt vara fortsatta trafiksvårigheter under kvällen och morgondagen, säger Claes Keisu, pressansvarig hos SL.

Flygtrafiken påverkad av vintervädret

På Arlanda har två flyg från SAS blivit omdirigerade under dagen. Ett till Landvetter och ett till Skavsta.

– Stora snömängder i kombination med vind gör att vi får räkna med en del förseningar under dagen. Vi ber alla resenärer att kontrollera via sitt flygbolag om deras resa går som planerat, säger presskommunikatören på Swedavia Ellen Laurin.

Trafikverket uppmanar: Avvakta bilturer

Biltrafiken har även påverkats av snöovädret. Trafikverkets presskommunikatör Denni Josefsson rekommenderar folk att planera sin biltur noggrant.

– Har man möjlighet att avvakta med att ta bilen bör man göra det. Nu ska det ju komma in regn över Stockholm som kan underlätta för vägarna senare under dagen, säger han.

Politiker tvingades stanna hemma

Med bara några timmars varsel valde kommunfullmäktige i Norrtälje kommun att senarelägga sitt sammanträde med en vecka. Detta på grund av vädret.

– Det är olyckligt men jag råder inte över vädret, säger fullmäktiges ordförande i kommunen, Nils Matsson, till Norrtelje Tidning.

Har ni bilder eller videomaterial på snöovädret från Stockholmsområdet? Mejl stockholm@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.