Helikoptermålet nedlagt igen

Uppdaterad
Publicerad

Den nyöppnade förundersökningen om helikopterrånet i Västberga i södra Stockholm läggs ned.

Överåklagare BjörnEricson ser inga nya bevis som skulle kunna fria helikopterpiloten, skriverNorrtelje Tidning på nätet.

Det var Ericson själv somi somras hos riksåklagaren begärde att åter få ta upp pilotens roll i detspektakulära rånet hösten 2009. Nya uppgifter från mannens advokat anfördes somskäl. Piloten dömdes till åtta års fängelse.

Helikopterrånet i Västberga

Pilotens advokat Ragnarvon Beetzen hävdade redan i mars 2011 att hans klient har alibi och äroskyldigt dömd. Sex ohörda personer, hävdade von Beetzen, anger att den stulnahelikoptern landade i Arninge först vid 7-tiden och inte runt 6.15 som hävdadesi rättegången.

Eftersom piloten filmades av en övervakningskamera på enhamburgerrestaurang 6.50 skulle han således ha alibi enligt advokaten.

Men överåklagare BjörnEricson finner alltså att uppgifterna inte har den tyngd som krävs för attpåverka målet och domen. Tidigare har även Högsta domstolen vägratprövningstillstånd baserat på de nya tidsuppgifterna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helikopterrånet i Västberga

Mer i ämnet