Hemligheter på Fotografiska

Publicerad

Nygårds Karin Bengtssons utställning ”Untold Stories” lanserades idag och visas på Fotografiska till och med 15 november.

Fotografiska lanserade idag Nygårds Karin Bengtssons senaste fotoutställning ”Untold Stories” som ska skildra människors hemligheter. Utställningen visas fram till den 15 november.

– Jag har döpt utställningen till ”Untold Stories”, vilket kan stå för berättelser som aldrig har berättats, för hemligheter. Idag när man ska avslöja allting för alla hela tiden så är det här motsatsen. Det är människor som sitter och bevarar sina hemligheter för sig själva, förklarar Karin Bengtsson.

– Vad fick du inspirationen ifrån?

– Jag får inspiration från allting runt omkring mig hela tiden. Det är allting från konsthistorien från förra sekelskiftet till saker som jag hör och ser, på radio, läser. Framförallt hur andra människor uppfattar verkligheten, så kallade andrahandsberättelser inspirerar mig mest, säger Karin Bengtsson.

Karin Bengtsson har redan börjat arbeta med sitt nästa projekt. När SVT Nyheter Stockholm träffade henne var hon i full gång med en fotosession på Operan i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer