Högg ihjäl sin vän – döms till livstids fängelse och utvisning

Uppdaterad
Publicerad

En 32-årig man döms till livstids fängelse för mord efter att ha huggit ihjäl sin vän med kniv i offrets bostad den 10 februari i år i Skogås.

32-åringen har medgett att han högg ihjäl mannen, men sagt att det skedde i nödvärn.

Södertörns tingsrätt köper dock inte mannens förklaring, utan bedömer det som ”en efterhandskonstruktion som inte förtjänar tilltro”.

Motivet är inte helt klarlagt, enligt tingsrätten, men det har framkommit att 32-åringen känt sig kränkt av den andre mannen under en tid.

Mannen ska ha hjälpt 32-åringen med jobb och även låtit honom bo i hans bostad, men 32-åringen hävdar att mannen i gengäld krävde tjänster av honom.

Utvisas efter avtjänat straff

32-åringen har ”uppgett att NN (målsägaren) pressade honom och att han kände sig som en springpojke åt NN, samt att han inte tyckte om situationen men att han stannade kvar hos NN då han kände sig beroende av honom och inte hade någonstans att ta vägen”, skriver tingsrätten och konstaterar att det därmed har funnits ett tänkbart motiv till mordet.

Mannen ska även utvisas ur Sverige efter det att straffet är avtjänat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.