Det råder högt tryck på Waxholmsbåtarna i värmen. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Högt tryck på Waxholmsbåtar – stenar kastades

Uppdaterad
Publicerad

Det varma vädret under slutet av semesterperioden har lett till högt tryck på Waxholmsbåtarna som trafikerar Stockholms skärgård.

Förra helgen inträffade en incident på ön Grinda – flera resenärer som inte fick plats på färden tillbaka till staden började kasta sten på båten.

– Någonting flammade upp där, men nästa fartyg fick med sig resenärerna och då var läget lugnt, säger Henrik Palmér vid Storstockholms lokaltrafiks (SL) presstjänst.

Helgens värmebölja har lett till att ”otroligt många” lämnats kvar i de stora hamnarna på fastlandet under lördagen, berättar han.

– Väldigt många vill ut i skärgården i det här vädret, men man får tyvärr tacka nej till många. Man kör alla fartyg man har, men tyvärr kommer det att vara svårt för alla att hänga med.

– Vi har begränsningar för hur många vi får ta med på båtarna, med anledning av corona. Vi vill undvika trängsel, och är mycket striktare vad gäller hur många som får följa med på båtarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.