Hot riktat mot gymnasieskola i Sigtuna – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats inleddes i Sigtuna efter att hot riktats mot Sigtuna humanistiska läroverk, SSHL. Polisen larmades klockan 10.16 på torsdagen och strax före 12.00 var en person gripen. En förundersökning gällande grovt olaga hot mot grupp är inledd.

– Vi arbetar med ett ärende där ett hot har kommit in mot mot en gymnasieskola i Sigtuna, sa Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen kan inte berätta hur skolan mottagit hoten eller vad de består av.

– Det händer ibland att skolor blir hotade. Men vi tar det på stort allvar. Vi arbetar nu för att ta reda på mer i ärendet.

En person gripen

Klockan 11.45 meddelade polisen att en person gripits i ärendet och att det inte längre föreligger något hot mot skolan.

– Gripandet skedde inte på skolan, utan på en annan plats, säger Per Fahlström.

Polisen samverkar med kommunen och skolan. Man kommer också ha en förhöjd närvaro i området för att skapa trygghet och svara på frågor från allmänheten.

SVT har varit i kontakt med skolans rektor som menar att händelsen gick lugnt till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer