En person ligger på marken efter att ha slagits ner under bråket i Kista. Foto: Privat

Storbråk inför fotbollsderbyt – vittne: ”Vuxna män som sparkade och slogs”

Uppdaterad
Publicerad

Inför fotbollsderbyt mellan Hammarby och AIK hamnade ett hundratal personer i våldsamt slagsmål i Kista i nordvästra Stockholm. Flera personer har skadats och en person har förts till sjukhus.

– Vi bedömer det som att det är huliganer. Det har varit en boxningsmatch och där har vi en del personer som är mer intressanta än andra, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Ett vittne berättar för SVT Nyheter Stockholm att han hörde oväsen utanför huset där han bor.

– Jag trodde det var en demonstration som pågick. När jag kom ut på balkongen såg jag en stor grupp människor som slogs. Det var vuxna män som sparkade och slogs. Hälften av dem bar vita tröjor, säger vittnet.

En skadad person är förd till sjukhus, talbar men oklart skadeläge uppger polisen.

– Vi kommer att hålla ett öga på om vi ser personer med skador på arenan, säger Ola Österling.

Matchen spelas på Tele 2 Arena. Händelsen i Kista har hanterats av dels den särskilda insats som polisen satt in inför derbyt men också av patruller i polisområde Stockholm nord. En anmälan om misshandel har upprättats.

– I övrigt är det grönt läge i hela city. Vi har en del samlingar med folk som ska åka på fotboll, säger Österling.

Flera gripna och omhändertagna under dagen

Enligt polisen innebar det en ”förhöjd risk för alla som vistades på arenan”, då drygt 200 pyrotekniska facklor eldades och knallskott kastades.

Under söndagskvällen uppgav polisen att en underårig person omhändertagits efter att ha eldat med bengalisk fackla. En person greps för misshandel, en för våld mot tjänsteman och en person omhändertogs med stöd av polislagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.