Trafikverket måste göra installationsarbeten inför öppnandet av Citybanan och det drabbar Postnord, som är beroende av järnvägsnätet. Foto: TT

Hundratusentals brev och paket kan försenas

Uppdaterad
Publicerad

Postnord drabbas när tågtrafiken i Stockholm periodvis stängs av under de kommande veckorna. Trafikverket måste göra installationsarbeten inför öppnandet av Citybanan.

Delar av tågtrafiken mellan Stockholms central och Älvsjö stängs av från och med i kväll. Trafikverket måste göra installationsarbeten inför öppnandet av Citybanan den 10 juli. Det drabbar Postnord, som är beroende av järnvägsnätet för att distribuera brev och paket.

– Att nätet underhålls och uppdateras är absolut nödvändigt för framtida säkerhet och punktlighet. Vi lägger stora resurser på att minimera störningarna för våra kunder och hoppas på förståelse för de störningar som ändå uppstår, säger Anders Holm, vd för Postnord.

Hundratusentals brev

Postnord kommer delvis att transportera postförsändelserna via flyg och lastbil i stället, vilket innebär en merkostnad på en halv miljon kronor.

– Totalt räknar vi med att på så sätt kunna minska antalet försenade brevförsändelser med cirka 500.000, men bedömningen är ändå att hundratusentals försändelser kan komma att försenas, skriver Postnord i ett pressmeddelande.

Trafiken stängs av i kväll

Tågtrafiken stängs av i kväll fram till tisdag morgon den 4 juli. Nästa avstängning sker mellan kvällen den 7 juli och den 10 juli. Även mellan den 4 och 6 juli räknar Postnord med en del störningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.