– Killen på bilden var ung och jag tänkte, ser jag ut som han, säger Ibrahima en av de som topsades av polisen i Rågsved. Foto: Kovan Alshawish/SVT

Ibrahima: ”Polisen topsade mig inför mitt barn i hemmet”

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren 2019 skedde två överfallsvåldtäkter och en rad överfall i Rågsved i södra Stockholm. Polisen valde att dna-topsa runt 200 personer i förorten för att få tag på den misstänkta våldtäktsmannen. En av personerna som topsades var Ibrahima.

– En polispatrull kom till mitt hem och topsade mig. Senare kom andra poliser och topsade mig en gång till eftersom de inte visste om att det redan varit en patrull där tidigare, säger Ibrahima Kamara som bor i Rågsved och jobbar som undersköterska och personlig tränare.

Hör Ibrahima berätta om topsningen i videon.

SVT pratar under en halvtimme med ytterligare tre män i Rågsved som alla blivit topsade. Alla tycker att det är bra att man försöker få tag på våldtäktsmannen men kände sig samtidigt utpekade.

Polisen har ännu inte gripit någon för våldtäkterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.