En man som hittades skottskadad i Norsborg har avlidit av sina skador. Foto: TT

Fem anhållna efter misstänkt mord

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har anhållits av åklagare misstänkta för inblandning i mordet på en man i Norsborg i Botkyrka. Polisen fick larm om en skottlossning under fredagen och en skadad man hittades vid en idrottsplats. Mannen fördes till sjukhus där han avled under natten.

– Vi har dragit i gång en stor mordutredning. Vi hart hört många vittnen och ska nu sammanställa de förhören. Vi inväntar också svar från den tekniska undersökningen, sa Stockholmspolisens presstalesperson Åsa Wallentin till TT under förmiddagen.

Polisen har under lördagen en så kallad trygghetsskapande insats i Norsborg.

– Vi vill finnas till hands om någon har frågor eller vill lämna information om händelsen, säger Åsa Wallentin till TT.

”Misstänkta för mord”

Vid 04.00-tiden på lördagsmorgonen grep polisen fem personer. Personerna har anhållits av åklagare och ska förhöras under dagen.

– Det är fem unga män som anhållits på sannolika skäl misstänkta för mord. De har nu fått offentliga försvarare, säger Ann Öberg på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.