Under påsken reser färre personer än vanligt med den spårbundna trafiken i Stockholms län och därför utförs flera reparationsarbeten just under påskhelgen. Foto: TT

Flera SL-tåg ställs in under påsken

Uppdaterad
Publicerad

Under påsken kommer det att vara störningar på många håll i den spårbundna trafiken i Stockholms län. Anledningen är att flera spår och broar ska rustas upp under helgen.

Tunnelbanan

Tunnelbanebron mellan Slussen och T-Centralen ska repareras under två dygn, vilket innebär att Gröna linjen ställs in denna sträcka. Röda linjen går dock som vanligt.

Den så kallade Getingmidjan ska repareras. Foto: Hossein Salmanzadeh / TT

Roslagsbanan

På Roslagsbanan är tågtrafiken till och från Kårsta och Österskär helt inställd. Ersättningsbussar går till och från Danderyds sjukhus.

Trafiken till och från Kårsta och Österskär är helt inställd på Roslagsbanan. Foto: TT

Pendeltågstrafiken

Under påskhelgen kommer Trafikverket att reparera den så kallade Getingmidjan – järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms Södra.

Alla resenärer som ska åka fjärr- och regionaltåg söderut kommer därför att åka pendeltåg mellan Centralen och Flemingsberg/Stockholms Södra, vilket gör att det kan bli trångt ombord.

Mälarbanan mellan Tomteboda och Kallhäll ska få fyrspår. Foto: Daniel Joenback, SVT Nyhetsgrafik.

Arbetet med att bygga dubbelspår längs Mälarbanan mellan Stockholm och Kallhäll fortsätter också. Pendeltågstrafiken mellan Sundbyberg och Jakobsberg ställs därför in och ersätts av buss.

Foto: TT

Trafikverket ska också bygga nya växlar utanför Nynäshamn, vilket gör att tågen mellan Hemfosa och Nynäshamn ställs in.

Mer detaljerad information om trafikstörningarna finns på sl.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.