Under onsdagen uppstod ett elfel vid Älvsjö station som påverkat pendeltågstrafiken i nästan ett dygn. Foto: TT arkivbild

Elfel vid Älvsjö station skapade stopp i tågtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Ett elfel vid Älvsjö station under onsdagseftermiddagen gjorde att delar av pendeltågstrafiken ställdes in under ett dygn.

– Nu är felet åtgärdat och tågen kan rulla, säger Sofia Lindahl, presskommunikatör Trafikverket.

Tågrafiken är åter igång på linje 43 mellan Sundbyberg och Farsta strand, efter tidigare elfel vid Älvsjö station. Enligt SL kan fortsatta förseningar och inställda avgångar förekomma.

Felet uppstod efter en brand och beräknades vara lagat under onsdagskvällen, något som drog ut på tiden. Men enligt SL behövdes ingen ersättningstrafik sättas in.

– Vi har inte satt inte några extrabussar utan hänvisar till tunnelbana och bussar. Vi har gjort den bedömningen att de ska räcka till, sa Johan Nordgren, pressinformatör på SL under torsdagen.

På SL:s hemsida finns mer information om pendeltågstrafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.