Irländska arbetare skapar irritation vid Hellasgården

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen kom de irländska och brittiska anläggninsarbetarna till parkeringsplatsen vid Hellasgården i fredagskväll. Nu hoppas man att de ska bli avhysta under måndagen.

Många vill besöka Hellasgården i det vackra höstvädret men de som kommit dit med bil under helgen har haft stora problem att hitta parkeringsplats. Orsaken är att minst 40-50 ekipage bestående av bilar och husvagnar ockuperat stora delar av parkeringsplatsen.

Uppgiften bekräftas av Christer Holmer, stationsbefäl vid Nackapolisen.

– Det har varit ett återkommande problem här i söderort ända sedan i våras. De här arbetarna åker från ställe till ställe. Kronofogden kommer och avhyser dem men det innebär ju bara att de flyttar sig någon annanstans, säger Holmer.

Avhysning väntar

Han berättar att polisen inte har några befogenheter att köra iväg sällskapen men att man under söndagsförmiddagen åkte till Hellasgården och uppmanade anläggninsarbetarna att maka på sig eftersom de skapat stor irritation bland besökare.

– Problemen lär dock fortsätta så länge de får jobb hemma hos privatpersoner, konstaterar Christer Holmer.

Han räknar med att de ekipage som under helgen huserat på Hellasgårdens parkering kommer att avhysas under måndagen av Kronofogdemyndigheten som innehar den rätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer