Isabel Smedberg Palmqvist föreslås bli nytt skolborgarråd i Stockholms stad. Foto: Liberalerna

Isabel Smedberg Palmqvist föreslås bli nytt skolborgarråd

Uppdaterad
Publicerad

I början av året meddelade Lotta Edholm att hon lämnar sitt uppdrag som skolborgarråd i Stockholms stad. Nu meddelar Liberalernas lokala valberedning att de vill se Isabel Smedberg Palmqvist som efterträdare.

Det tilltänkta nya skolborgarrådet sitter redan i kommunfullmäktige och gör sin tredje mandatperiod i församlingen. För de flesta stockholmare är hon sannolikt okänd. Hon har dock varit gruppledare för både socialnämnden och exploateringsnämnden i staden.

– Isabel har en bred erfarenhet av Stockholmspolitiken, hon är orädd och initiativrik samtidigt som hon är förankrad i verkligheten. Hon har förmågan att skapa kontakt och förtroende bland väljare, medlemmar, föräldrar, skolpersonal och elever, säger Ann-Katrin Åslund (L), ordförande i valberedningen i ett pressmeddelande.

Ser utmaningarna

Isabel Smedberg Palmqvist själv ser utmaningarna med jobbet och trycker på att det behövs en ökad studiero och högre kunskapsresultat i Stockholms skolor.

– Vi måste bli ännu bättre på tidiga insatser i skolan så att fler får behörighet till gymnasiet och att fler går ut gymnasiet med examensbevis.

Vill fördjupa samarbete

Om det blir så att hon tar över efter Lotta Edholm vill hon också lägga tyngd på frågor som ledarskap och organisationsutveckling.

– Jag ser också framför mig ett fördjupat samarbete mellan skola och socialtjänst, frågor som jag arbetat med mycket under mina år som gruppledare i socialnämnden.

Detta är Isabel Smedberg Palmqvist

Visa

Isabel Smedberg-Palmqvist är kommunfullmäktigeledamot i Stockholm och är inne på sin tredje mandatperiod. Hon har under flera mandatperioder tidigare varit gruppledare i Bromma stadsdelsnämnd. 2014-18 var Isabel gruppledare i socialnämnden och sedan valet 2018 är hon Liberalernas gruppledare i exploateringsnämnden. Isabel är också andre vice gruppledare i fullmäktigegruppen.

Isabel arbetar för närvarande med bland annat ledarutveckling och utbildningar på Liberalernas riksorganisation. Hon är jurist och har lång erfarenhet från arbete även utanför politiken.

Isabel är 53 år, gift och bor i Bromma.

Källa: Liberalerna

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer