Foto: Brottsplats Sthlm Foto: Foto: Brottsplats Sthlm

Två gripna efter bankrån i Hässelby – bil körde in i fönster

Uppdaterad
Publicerad

Minst tre personer har slagit till mot en bank i Hässelby i Stockholm. Efter en stor polisinsats kunde två personer gripas under torsdagseftermiddagen. De är misstänkta för grovt rån.

Larmet från banken gick till vaktbolaget klockan 12.19 på torsdagen. Enligt bankens personal hade de utsatts för ett rån.

Polis på platsen uppger att rånarna tog sig in på banken genom att köra in en bil genom ett fönster.

– Av gärningspersonerna, som var minst tre stycken, så var minst en beväpnad med pistolliknande föremål, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Det finns dock inga uppgifter på att skott skulle ha avlossats i samband med händelsen.

”Någonting är stulet”

De misstänkta gärningspersonerna ska ha flytt platsen i en personbil. De fick med sig någon form av byte men det är oklart vad.

– Någonting är stulet, polisen har inlett en förundersökning om grovt rån, säger Towe Hägg.

Senare under torsdagseftermiddagen kunde polisen gripa två misstänkta personer. De greps i en bil som har beslagtagits av polisen. Det är dock oklart om det rör sig om flyktbilen och om de två gripna männen misstänks ha deltagit i själva rånet eller om de har varit medhjälpare.

Vad polisen tror är rånarnas väskor har dessutom hittats och tagits i beslag.

– Jag kan bekräfta att väskorna har koppling till rånet, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Enligt Österling finns det bra signalement på rånarna men han vill inte säga om de var maskerade.

Ingen ska ha skadats fysiskt

Polisen sökte under dagen av området med hjälp av både hundpatruller och helikopter. Flera personer har tagits in till förhör men de ska inte vara misstänkta för brott.

– Vi är på plats för att ta reda på mer, pratar med bankpersonalen och vittnen i området, sade Towe Hägg, tidigare under torsdagen.

Enligt Towe Hägg finns det i nuläget inga uppgifter på att någon person ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

Polisen begärde efter rånet att tunnelbanan skulle köra förbi stationen Hässelby gård utan att stanna. Det avbrottet pågick i ungefär en timme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.