En del av polisens jättebeslag av kokain. Foto: Polisen

Jättelikt kokainbeslag i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har gjort ett stort beslag av kokain under en insats i Stockholmsområdet. Det är oklart vilken mängd det handlar om, men enligt polisen ligger gatuvärdet runt 400 miljoner kronor.

”Beslaget är en viktig del i vårt pågående arbete mot den grova organiserade brottsligheten, och bedöms ha påverkat ett internationellt kriminellt nätverk som hanterar narkotika”, säger Christer Nilsson, chef för Utredningsenheten på Noa, i ett uttalande.

– Det är, som jag vet, den största mängden kokain som svensk polis har tagit, säger Christer Nilsson till Sveriges Radio.

Åklagaren i ärendet Ewa Korpi vågar inte gå så långt i sin bedömning men hon betvivlar inte uppgifterna.

– Det är självklart ett stort beslag, säger Ewa Korpi som betonar att det fortfarande är tidigt i utredningen och att det är mängder av utredningsåtgärder kvar att göra och att det kan ta tid.

– Det kommer att ta tid, men i det här läget vet jag inte hur många månader, säger Eva Korpi.

Under insatsen beslagtogs även en större mängd kontanter. Fem personer som är hemmahörande i södra Stockholm har häktats misstänkta för synnerligt grovt narkotikabrott, en person för grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.