Foto: Fredrik Persson / TT

Joakim Larsson blir ny M-ordförande

Publicerad

Det var en enhällig förbundsstämma som på lördagen valde oppositionsborgarrådet Joakim Larsson (M) till ny ordförande för Moderaterna i Stockholms stad.

– Jag är hedrad av förtroendet att tillsammans med aktiva i förbundets föreningar leda Moderaterna i Stockholms stad i det viktiga arbetet mot valseger 2018. Vi ser redan ett halvår efter valet hur de rödgrönas politik och interna splittring hämmar Stockholms utveckling och hotar stockholmarnas valfrihet. Slussen ligger i fortsatt långbänk och fristående verksamheter hotas, stoppas och kommunaliseras, säger Joakim Larsson (M) i ett pressmeddelande.

42-årige Larsson har haft förtroendeuppdrag i Stockholms stad sedan 1991. Han har bland annat ansvarat för stadsutveckling, sociala frågor och äldreomsorg. 2008 blev han utsedd till borgarråd och han sitter i bland annat kommunstyrelsen, exploateringsnämnden och stadsbyggnadsnämnden i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer