Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hyresgästen Oscar har ingen värme hemma – hör hur det påverkar familjen och Huge Bostäders förklaring. Foto: Maja Flygt/SVT

Kallt aprilväder i Stockholm – då står hyresgästerna utan värme

Uppdaterad
Publicerad

Huge bostäder i Flemingsberg har stängt av värmen till sina fastigheter på grund av renovering. Men april månad har varit särskilt kall i år, vilket fått hyresgäster att reagera.

– Min dotters händer är iskalla när hon vaknar på morgonen, säger Oscar Johansson, hyresgäst.

Att det varit kallt i april har nog de flesta stockholmare noterat. Men för boende runt Grantorp i Flemingsberg har det varit extra kännbart. Huge Bostäder renoverar över 300 lägenheter i området och har därför stängt av värmen till lägenheterna. De hyresgäster som frusit har kunnat kontakta fastighetsägaren och fått låna ett värmeelement, men Oscar Johansson tycker ändå att temperaturen hemma påverkar familjen.

– Min dotter sover med dubbel pyjamas eftersom det är 17 grader i sovrummet. Jag misstänker att det påverkar hennes sömn för hon har vaknat extra tidigt om morgnarna, säger Oscar Johansson.

Kapat värmerören

Huge Bostäder är ett kommunalt fastighetsbolag i Huddinge. Enligt Anders Sundqvist, kommunikationschef, har Huge kapat värmerören i och med renovering av fastigheterna.

– I och med att vi har kapat värmerören så kan vi inte koppla tillbaka värmen, det är ju borta. Men de hyresgäster som har det kämpigt kan höra av sig till oss så får de låna värmeelement, säger Anders Sundqvist, kommunikationschef Huge Bostäder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.