Foto: TT arkiv

Lärare uttalade sig rasistiskt

Uppdaterad
Publicerad

En lärare på Kärrtorps gymnasium smygfilmades av elever när han gjorde rasistiska och kränkande uttalanden. Nu säger Skolinspektionen att läraren är mindre lämpad att undervisa.

Det var i våras förra året som en lärare smygfilmades i klassrummet när han gjorde rasistiska och kränkande uttalanden, det skriver Stockholm Direkt. Enligt eleverna så hade de tidigare kontaktat den dåvarande rektorn och berättat om lärarens påhopp utan att skolledningen reagerat.

Men efter att elevernas smyginspelning från klassrummet spridits på nätet så startade skolan en internutredning.

LÄS MER: ”En sådan person borde inte få vara lärare”

”Mindre lämpad”

Enligt skolinspektionens utredning har den dåvarande rektorn ansett att läraren ”skulle kunna undervisa med rätt stöd”. Men skolinspektionen anser att uttalandena har varit allvarligt kränkande. Skolinspektionen skriver i en anmälan till Lärarnas ansvarsförbund att läraren är mindre lämpad att undervisa och bör därför få en varning.

Läraren har erkänt att händelsen ägt rum men att han blivit provocerad, och slutat på skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.