KD vill ha tunnelbana till Östberga

Publicerad

Området ligger inte långt från staden men har problem med kommunikationerna. Nu vill KD satsa ordentligt på Östberga.

– Med tanke på hur nära Östberga ligger Stockholms innerstad har invånarna orimligt långa restider med kollektivtrafiken eftersom de måste byta från buss. Med tunnelbanan kan restiderna minska och området bli mycket mer attraktivt, säger Karl Henriksson (KD), gruppledare i trafiknämnden och ordförande för landstingets beredning för trafikplanering, i ett pressmeddelande.

Socialdemokraterna vill ha ny busslinje

Tidigare i veckan förde socialdemokraternas Roger Mogert fram att staden skulle kunna bekosta en kommunal busslijne till området då han menar att Östberga blivit eftersatt och behöver bättre kommunikationer. Och nu hakar alltså KD på och tar det hela vidare med ett förslag om tunnelbanesträckning.

– Även om vi talar om ett ganska långt tidsperspektiv är de kortare restiderna viktiga för att förbättra den sociala integrationen i Stockholm. Fram till dess behöver vi arbeta med att förkorta restiderna med bussarna genom exempelvis fler kollektivtrafikkörfält och signalprioritering för bussarna, säger Karl Henriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.