Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen avfyrade ett varningsskott i samband med gripandet av den misstänkte gärningsmannen. Foto: Utryckning Uppsala

Knivattack på ett boende i Upplands Väsby – en svårt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern har gripits, misstänkt för mordförsök på ett socialt boende i Upplands Väsby, norr om Stockholm. I samband med gripandet sköt polisen ett varningsskott.

– Han försökte stjäla en bil efter mordförsöket, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen.

Klockan 23.30 på måndagskvällen larmades polisen om att en hotfull situation uppstått på ett socialt boende i Odenslunda i Upplands Väsby, norr om Stockholm.

– När vi kommer dit hittar vi en knivskadad person. Han är allvarligt skadad och förs till sjukhus med ambulans, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

Gärningsmannen hade då försvunnit från platsen och en stor sökinsats inleddes med bland annat helikopter och sökhundar.

Avlossade varningsskott

Den misstänkte mannen kunde kort efter attacken hittas i närheten av brottsplatsen och greps av polis klockan 01.14 natten till tisdag.

I samband med att mannen, som är i 35-årsåldern, greps sköt polisen ett varningsskott.

– Den misstänkte har inte träffats av något skott, men är förd till sjukhus på grund av en annan skada som ska ses över.

Försökte stjäla en bil

Strax efter klockan 02 pågick fortfarande insatsen vid brottsplatsen och gripandeplatsen, som båda har spärrats av. Polisen har även spärrat av en tredje plats i området där man har gjort fynd som kan kopplas till händelsen.

Den gripna mannen misstänks för försök till mord, olaga hot och försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Motivet för attacken är ännu okänt. Ingen av männen har kunnat höras av polis.

Vi har inte kunnat höra målsäganden, han ligger förmodligen nedsövd på sjukhus, säger Ola Österling, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.