Avspärrningar runt Edsbergsskolan efter att pojke knivskadats. Foto: SVT

Två pojkar omhändertagna efter knivattack

Uppdaterad
Publicerad

Två pojkar greps efter torsdagens knivskärning i Sollentuna. Båda har omhändertagits av socialtjänsten. Polis finns på plats i dag för att dämpa oron på högstadieskolan.

Ytterligare en pojke greps sent i gårkväll efter att en elev knivskars på Edsbergsskolan. På fredagen finns polis och personal på plats för att skapa trygghet och informera eleverna.

– Vi hade kommunpoliser på plats i går och finns kvar där i dag också. Det är klart att det kan finnas en oro på skolan efter en sådan här händelse, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Skars i armen

Händelsen inträffade vid 12-tiden på torsdagen. Enligt polisen skars en elev med ett knivliknande föremål i armen. Han fördes med ambulans till sjukhus, men fick inga livshotande skador vid attacken.

På torsdagseftermiddagen grep polisen en minderårig pojke misstänkt för brottet. Senare på kvällen kunde polisen gripa ytterligare en pojke under 15 år.

”Den person som var frihetsberövad i ärendet är numera omhändertagen av socialtjänsten enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga”, skrev Polisen i Stockholms län på sin webbplats under torsdagseftermiddagen.

Konflikt mellan pojkarna

Det är oklart vad motivet bakom dådet är.

– Vår huvudhypotes är en konflikt endast mellan de inblandade. Det har primärt ingen koppling till skolan, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Ingen hotbild mot skolan

Skolan där händelsen skedde, var till stor del avspärrad under torsdagen. Enligt polisen finns ingen hotbild sedan tidigare. Händelsen utreds som försök till mord.

På skolans Facebooksida skriev rektorn Sara Carlsson om händelsen och informerade vad som hänt:

Skoldagen kommer att avslutas idag (torsdag, reds anm.) kl.14. Alla skolsköterskor och kuratorer i kommunen finns tillgängliga för de elever och personal som har behov av stöd. Polisen har börjat sin utredning på plats och det finns vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.