Kommunal vd får två årslöner i avgångsvederlag

Uppdaterad
Publicerad

Stockholm Vattens förra vd, Gösta Lindh, får nära tre miljoner i avgångsvederlag trots att han skulle ha slutat sin tjänst i juni.

Orsaken är att kontraktet är slarvigt skrivet, det rapporterar stockholmdirekt.se.

Gösta Lindh arbetade sin sista dag som vd för det kommunala bolaget Stockholm Vatten AB för ungefär en vecka sedan och nu får han ett rejält avgångsvederlag på nära tre miljoner kronor, vilket motsvarar två årslöner.

Gösta Lindh skulle ändå enligt en tidigare överenskommelse med staden ha slutat sin anställning den 30 juni i år, det skriver direktpress.se.

”Ser nu över alla avtal”

Ingela Lindh är biträdande stadsdirektör och vd för Stockholms stadshus AB och ansvarar för chefsposterna, enligt henne beror det tidiga avslutet på att hon och Gösta Lindh inte kommit överens om hur hans anställning skulle avslutas i sommar, det säger hon till direktpress.

Att en miss i ett kontrakt leder till ett avgångsvederlaget på 2,8 miljoner kronor till en person i pensionsåldern är inget som Stockholms stad skryter om.

– Vi ser över alla andra avtal nu. Jag har ingen lust att recensera vad mina företrädare gjorde. Jag kan bara konstatera att vi lärt oss något så att vi inte ska hamna i den här situationen igen, säger Ingela Lindh, till direktpress.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.