Kommunalråd dog i simhallsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna Douglas Lithborn (M) är död efter en allvarlig olycka i Sollentuna simhall. Det skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

Douglas Lithborn har haft förtroendeuppdrag för Moderaterna sedan 1986. Mellan 2002 och 2010 var han ordförande i kommunfullmäktige och sedan november 2010 ordförande i kommunstyrelsen i Sollentuna. Han blev 48 år.

Han vårdades sedan i onsdags på Karolinska universitetssjukhuset i Solna och på lördagen kom beskedet om hans död.

– Våra tankar går i första hand till Douglas hustru, barn och mor som förlorat en älskad make, far och son. Douglas var en sympatisk, kompetent och klok politiker som genom åren gjort stora insatser för Sollentuna och moderaterna. Dessutom var han en bra och trofast vän som jag kommit att känna väl. Tomrummet efter Douglas blir stort, säger Kjell Jansson, förbundsordförande i Stockholms län, i ett pressmeddelande..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.