Kommunen köper Bandidos villa

Uppdaterad
Publicerad

Huddinge kommun la det vinnande budet i en auktion hos Kronofogden.

Längst fram i Kronofogdens hörsal satt fem bandidosmedlemmar, varav några hyrt en villa i Huddinge sedan januari.

MC-gänget har haft sin verksamhet i huset men hyrt den 227 kvadratmeter stora villan av en man i 30-års åldern med miljonskulder hos Kronofogden.

Bandidos i Huddinge

Sedan januari har klubben inrett villan med jacuzzi, kameraövervakning och säkerhetssystem. Det tänker man inte lämna ifrån sig.

-Allt vi har köpt och tagit dit kommer vi att ta med oss. Punkt slut, säger en av medlemmarna under auktionen.

Lägre bud än man hoppats

Kronofogden hade fått villan värderad till 4,7 miljoner kronor men när det i dag blev fritt fram och lägga bud blev det knäpptyst i salen. Men så kom det enda budet.

Huddinge kommun köper villan för fyra miljoner kronor. Budet godtogs trots att mannen i 30-års åldern fortfarande har skulder och att budet hamnade under det man hoppats på.

-Det finns ganska många tänkbara ändamål för villan. Jag kan tänka mig ett antal kommunala verksamheter som jag tror passar. Jag kan också tänka mig en vidare försäljning, säger David Dronjak-Nordqvist (M), kommunalråd i Huddinge, till ABC.

ABC har pratat med Bandidos som inte vill kommentera dagens auktion och det faktum att de från och med 25 maj, står utan klubblokal. I Huddinge i alla fall.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandidos i Huddinge

Mer i ämnet