Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kören Voices of Ukraine sjöng för skadade soldater på Karolinska. Senare sjöng de även i centrala Stockholm. Foto: AP/TT/Håkan Källåker

Kör från Ukraina sjöng för skadade soldater

Uppdaterad
Publicerad

Kören Voices of Ukraine sjöng under lördagen på flera platser i Stockholm, däribland för sårade ukrainska soldater som vårdas på Karolinska sjukhuset i Solna. Senare under kvällen sjöng kören även på Östermalm.

– Jag ville anordna det här för att jag har en stor känsla och sympati för vad som händer i Ukraina, säger Håkan Källåker som bjöd in kören till Östermalm.

Voices of Ukraine är en kör bestående av framstående vokalister från Ukraina som flytt till Sverige med anledning av kriget. Under året har de vid ett flertal tillfällen uppträtt på olika platser i Stockholm.

Håkan Källåker har anordnat flera spelningar med kören.

– Det är en tragedi som det folket går igenom och kan jag tillföra någon form av uppmärksamhet så är det bra, säger han.

Ukrainska soldater vårdas på Karolinska

Karolinska Universitetssjukhuset har sedan krigsutbrottet tagit emot många patienter från Ukraina, däribland skadade soldater. Under lördagen uppträdde kören därför på Karolinska sjukhuset och därefter på ett galleri på Östermalm.

I videon kan du höra kören sjunga för nyfikna Östermalmsbor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.