Under natten till söndag brann det kraftigt i en lagerlokal i Årsta. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Kraftig brand i lagerlokal i Årsta partihallar

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndag brann det i en lagerlokalslänga vid Årsta partihallar. Räddningstjänsten bedömde till en början att branden riskerade att sprida sig och boende i närheten varnades men vid 04-tiden bedömdes branden vara under kontroll.

Larmet om branden i den 300 meter långa lagerlängan kom vid klockan 01.14 natten mot söndag. Räddningstjänsten hade som mest enheter från sju stationer på plats i arbetet med släckningen. Ett VMA – viktigt meddelande till allmänheten – som varnade för röken, skickades ut till 218 000 mobiler i området.

Till en början gjorde räddningstjänsten bedömningen att risken för spridning var stor, men vid 04-tiden hade man fått kontroll på branden.

– Branden är nu under kontroll och vi är på väg att avveckla insatsen, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Räddningspersonalen upprättade under släckningsarbetet en begränsningslinje i syfte att rädda delar av lagerlängan. Även polisen var på plats för att bistå räddningstjänsten.

Oklart hur branden startade

Enligt polisen är det oklart vad det var som startade branden.

– Vi kommer tidigast göra en tekniskt undersökning på måndag, det var en omfattande brand som måste svalna. Vi kommer även att prata med vittnen och ägaren till  företaget, säger Mats Eriksson, Stockholmspolisens presstalesperson.

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer