En företagare berättar om hur dödshot riktats mot hans familj Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kriminella hotar företagare i Sollentuna

Publicerad

Flera egenföretagare kring Malmvägen i Sollentuna har upprepade gånger utsatts för hot och utpressningar av kriminella, det rapporterar P4 Stockholm.

Hot om våld, skadegörelse och kunder som skräms bort. Under flera år har företagare kring Malmvägen i Sollentuna blivit trakasserade av kriminella gäng som kräver att de ska få en andel av verksamhetens pengar.

– Det är jättesvårt att leva under den här pressen. Man vet inte hur och när, och hur det ska bli. När man går ut man kan inte prata om vad man vill på grund av att alla är släkt med varandra, och på grund av det man blir orolig hela tiden, säger en av de drabbade till P4 Stockholm.

Dödshot riktas mot familjen

Mannen berättar vidare för P4 Stockholm att det handlar om krav om mellan 20.000 och 40.000 kronor i månaden, och om han inte betalar utsätts han för hot, våld och skadegörelse. Bland annat har han fått egendom förstörd och gänget har på olika sätt försökt skrämma bort hans kunder. Även mannens familj har blivit hotad.

– En gång sa de att de skulle döda min familj, säger mannen.

Polisen vill att fler anmäler

När SVT pratar med Emil Andersson som är lokalområdespolischef  i Sollentuna säger han att polisen försöker komma åt problemet genom att öka sin närvaro på platsen. Men det allra viktigaste är att fler vågar anmäla när de utsätts för utpressning.

Emil Andersson, lokalområdespolischef i Sollentuna.

– Den enda möjligheten vi har att jobba mot det här problemet är att vi får kännedom om det. Det är helt avgörande att vi har medborgare som vittnar och anmäler den här typ av brott, säger Emil Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer