Krögaren Danyel Couet efterlyser ett stödpaket för att hjälpa restaurangbranschen när förbudet att servera alkohol efter klockan 22 införs. Foto: SVT

Krögare: ”Man bestraffar en enda bransch för allas misstag”

Uppdaterad
Publicerad

Från den 20 november väntas ett förbud för restauranger och krogar att servera alkohol efter klockan 22.

– Det måste finnas någon rim och reson. Vi kan inte bestraffa en ensam bransch. Man kommer att döda oss allihop, det kommer ta slut på oss, säger krögaren och kocken Danyel Couet i SVT:s Morgonstudion.

Förbudet om att servera alkohol på restauranger efter klockan 22 är tänkt att gälla från den 20 november till och med den sista februari 2021.

Danyel Couet driver bland annat restaurangen Allegrine i Stockholm. Han tycker absolut att alla, även restauranger, ska göra allt för att minska smittspridningen.

– Men då ska vi titta på alla verksamheter. Hur ser det ut i de stora varuhusen? Hur ser det ut i kollektivtrafiken? Kan inte regeringen åka tunnelbanan eller bussarna, för där är det packade sillar som gäller. Där finns det ingen corona, tydligen, säger Danyel Couet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer