Alexander Ernstberger köpte lyxvillan för 50 miljoner kronor. Med det blev den 2016 års dyraste villaköp i Sverige. Foto: TT

Kronofogden slog till mot Alexander Ernstbergers villa

Uppdaterad
Publicerad

Kronofogden slog på tisdagen till mot före detta Allra-vd:n Alexander Ernstbergers miljonvilla på Lidingö. Under razzian jagades föremål som kan tas i beslag, skriver Expressen.

Kronofogdens uppgift var att hitta värdeföremål som kunde tas i ”beslag”, skriver tidningen.

Aktionen var en direkt följd av tingsrättens beslut om kvarstad på drygt 242 milljoner kronor i Ernstbergers personliga tillgångar och bolag. Detta för att säkra pengar inför en eventuellt fällande dom.

Pensionsbolaget Allra

Alexander Ernstberger köpte lyxvillan för knappt ett år sedan. Priset på 50 miljoner kronor blev 2016 års dyraste villaköp i Sverige.

Allra-härvan har kallats för den största skandalen sedan premiepensionssystemet infördes för snart 20 år sedan. I fredags häktades grundaren och före detta vd:n på sannolika skäl misstänkt för grov trolöshet mot huvudman, sedan 130.000 fondsparare ska ha blivit förda bakom ljuset.

31-åringe Alexander Ernstberger nekar till alla brottsanklagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pensionsbolaget Allra

Mer i ämnet