Kvinna hittad död i Sköndal – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 75-årsåldern hittades död på en adress i södra Stockholm natten mot söndag. En man i samma ålder greps misstänkt för mord, men släpptes senare under dagen. Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades kvinnan i en pool.

Det var vid 02.14 natten mot söndag som polisen larmades till en adress i Sköndal i södra Stockholm. Aftonbladet rapporterar att kvinnan hittades död i en pool, men det är inget som polis eller åklagare vill bekräfta.

– Vi nattlarmades om en avliden person på en adress, man satte in HLR men det gick inte att rädda livet på personen, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

På grund av ”en hel del oklarheter” kring dödsfallet har polisen inlett en förundersökning om mord. Den gripna mannen befann sig på platsen och har en nära relation till kvinnan.

– Det viktigaste just nu är att fastställa dödsorsaken. Så får vi utreda om det har begåtts något brott eller inte, det vet vi inte än.

Polisen vill inte gå in på fler detaljer kring händelsen i nuläget.

”Misstanken väldigt låg”

Vid lunchtiden på söndagen meddelar polisen att mannen som greps under natten har frigivits. Han är dock inte avförd från utredningen om misstänkt mord, som nu är åklagarledd.

Nu ska dödsorsaken ska fastställas, uppger Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

– Man har hållit ett förhör och åklagaren menar på att inget i nuläget tyder på att brott har begåtts. Så det är därför mannen har släppts. Formellt är han inte avförd från utredningen men misstanken mot honom är väldigt låg, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.