En brand bröt ut i en lägenhet i Sollentuna. Byggnaden kunde räddas men tre personer fick föras till sjukhus. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Lägenhetsbrand i Sollentuna – tre förda till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En lägenhet i ett flerfamiljshus i Sollentuna brann under lördagsmorgonen. Tre personer fick föras till sjukhus.

Larmet kom in till räddningstjänsten strax efter klockan sju på lördagsmorgonen.

– Vi fick in första larmet om lågor och kraftig rök och att det brann på balkongen. Det verkar som om det har börjat på balkongen och gått in, säger Tony Frank, ledningsbefäl på Storstockholms brandförsvar.

Ingen spridning till konstruktionen

Tre personer har förts till sjukhus, men deras skadeläge är oklart. Vid niotiden på morgonen var branden under kontroll.

– Det var en brand på våning tre av fyra våningar. Först var vi rädda att det spridit sig till konstruktionen, men nu ser det bra ut. Vi har börjat avveckla på platsen, säger Tony Frank.

Marschaller vanlig brandorsak

Brandorsaken i det här fallet ännu är oklar, men Tony Frank säger att det inte är ovanligt att bränder börjar på balkonger, även om det inte brukar vara tidigt på morgonen.

– Folk har marschaller och allt möjligt ute. Man ställer ut grillen, så glömmer man bort det och så står det och pyr. Det händer ganska ofta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.