Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Nyheter var på plats kort efter att explosionen inträffat. Foto: Janne Åkesson/Swepix & Matilda Nyberg/SVT

Explosion vid bostadshus i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat vid ett bostadshus i Saltsjö-Boo i Nacka kommun på torsdagskvällen. Enligt polisen befann sig flera personer i huset under händelsen, men ingen ska ha skadats fysiskt. Tre personer anhölls misstänkta men har senare släppts.

Larmet om en hög smäll inkom vid 22-tiden på torsdagskvällen.

– Något har detonerat vid en bostad i området Mensättra nära Västra Orminge, säger Nadya Norton, presstalesperson på polisen.

Flera personer befann sig i bostaden vid dådet, men ingen har skadats fysiskt.

– Det är begränsade skador på utsidan av väggen, ytterdörr och altandörr, säger Patrick Johansson, vakthavande befäl på räddningstjänsten

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd och under natten till fredagen greps tre personer, som senare anhölls. Under söndagen meddelade polisen att de tre personerna släppts på fri fot igen och de är inte längre misstänkta för brott.

Grannen: ”Tänk om det hade varit vid vår dörr?”

Lotta som bor på gatan berättar för SVT Nyheter att familjen precis gått och lagt sig när explosionen inträffade.

– Det var en enorm smäll, allt skakade, säger hon.

Ute på gatan såg hon skador på ett av husen.

– Vi är såklart uppjagade. Ingen av oss kan lägga sig igen. När man bor i ett radhusområde i den här delen av Nacka tror man inte att det ska hända här. Man har känt sig ganska trygg. Det blev ett obehagligt uppvaknade.

– Tänk om det hade varit vid vår dörr, att det blev fel?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.